Home

 › 

Family Health

 › 

Can You Answer These Basic NASA Questions Most Americans Get Wrong?

Can You Answer These Basic NASA Questions Most Americans Get Wrong?

Can You Answer These Basic NASA Questions Most Americans Get Wrong?
© 3DSculptor / iStock via Getty Images
1. Question
© LaserLens / iStock Editorial via Getty Images
Answer: National Aeronautics and Space Administration
© Pgiam / Getty Images
2. Question
© NASA / Getty Images News via Getty Images
Answer: Response to Sputnik Launch
© Keystone / Getty Images
3. Question
© Kittyfly / Shutterstock.com
Answer: 1958
© Mark Wilson / Getty Images News via Getty Images
4. Question
© Mike Peel / Wikimedia Commons
Answer: Explorer 1
© Public Domain / Wikimedia Commons
5. Question
© Public Domain / Wikimedia Commons
Answer: Project Mercury
© timevanson / Flickr
6. Question
© Photo by Hulton Archive / Getty Images
Answer: Alan Shepard
© Public Domain / Wikimedia Commons
7. Question
© Space Frontiers / Archive Photos via Getty Images
Answer: Land On the Moon
© Space Frontiers / Archive Photos via Getty Images
8. Question
© NASA / Hulton Archive via Getty Images
Answer: 12
© Dima Zel/Shutterstock
9. Question
© Helen_Field / iStock via Getty Images
Answer: Collect Lunar Samples
© Onfokus / iStock via Getty Images
10. Question
© NASA / Getty Images News via Getty Images
Answer: Multipurpose Goals
© Space Frontiers / Archive Photos via Getty Images
11. Question
© NASA / Getty Images News via Getty Images
Answer: Photographs Deep Into Space
© Space Frontiers / Archive Photos via Getty Images
12. Question
© NASA / Getty Images News via Getty Images
Answer: Returning to the Moon
© Elena_Suvorova / Shutterstock.com
13. Question
© MPI / Archive Photos via Getty Images
Answer: 355 Days
© Space Frontiers / Archive Photos via Getty Images
14. Question
© Getty Images / Hulton Archive via Getty Images
Answer: Reusable Spacecraft
© MPI / Archive Photos via Getty Images
15. Question
© McLittle Stock / Shutterstock.com
Answer: Yes
© SAHACHATZ / Shutterstock.com
16. Question
© HYPERSPHERE/SCIENCE PHOTO LIBRARY / Science Photo Library via Getty Images
Answer: The Full Solar System
© WLADIMIR BULGAR/SCIENCE PHOTO LIBRARY / Science Photo Library via Getty Images
17. Question
© Chip Somodevilla / Getty Images News via Getty Images
Answer: $25 billion
© forplayday / iStock via Getty Images
18. Question
© Paopano / Shutterstock.com
Answer: Yes
© Dima Zel / Shutterstock.com
19. Question
© Red Huber / Getty Images News via Getty Images
Answer: Yes
© Joe Raedle / Getty Images News via Getty Images
20. Question
© 3DSculptor / iStock via Getty Images
Answer: 322 Feet Tall
© bryce_edwards / Flickr
21. Question
© Space Frontiers / Archive Photos via Getty Images
Answer: Very Small Percentage
© Space Frontiers / Archive Photos via Getty Images
Can You Answer These Basic NASA Questions Most Americans Get Wrong?
1. Question
Answer: National Aeronautics and Space Administration
2. Question
Answer: Response to Sputnik Launch
3. Question
Answer: 1958
4. Question
Answer: Explorer 1
5. Question
Answer: Project Mercury
6. Question
Answer: Alan Shepard
7. Question
Answer: Land On the Moon
8. Question
Answer: 12
9. Question
Answer: Collect Lunar Samples
10. Question
Answer: Multipurpose Goals
11. Question
Answer: Photographs Deep Into Space
12. Question
Answer: Returning to the Moon
13. Question
Answer: 355 Days
14. Question
Answer: Reusable Spacecraft
15. Question
Answer: Yes
16. Question
Answer: The Full Solar System
17. Question
Answer: $25 billion
18. Question
Answer: Yes
19. Question
Answer: Yes
20. Question
Answer: 322 Feet Tall
21. Question
Answer: Very Small Percentage

Can You Answer These Basic NASA Questions Most Americans Get Wrong?

NASA has played a major role in some of the most important scientific and technological achievements in U.S. history. From the space race of the 1960s to modern-day exploration, the agency has remained at the forefront of innovation and discovery. Many people still recognize milestones like the moon landing, but fewer are familiar with what NASA does today or how it operates.

Surveys over the years have shown that many Americans misunderstand key facts about NASA, including its budget and responsibilities. Despite its impact, there are still plenty of misconceptions about the agency. This slideshow takes a closer look at some basic NASA questions that often trip people up and explores how well most Americans really understand the space program.

To top